Analiza second-hand
Print Trimite mai departe Publicat pe 2010-08-16 de Cristian Omat
 
 

Nissan Terrano II (2002-2006)

 

Produs până în anul 2006, Terrano II continuă să fie un tot-teren deosebit de apreciat pentru amatorii de escapade în teren accidentat.


În anul 2002, Nissan a revigorat designul lui Terrano şi a introdus un nou propulsor 3.0 DI Turbo, derivat din motorul disponibil pe gama Patrol GR. Un look mai impunător care estompează intenţiile de agresivitate şi o echipare standard mai bogată sunt doar câteva dintre ingredientele unui model longeviv în segmentul tot-teren.
 
Faţă de versiunea anterioară, facelift-ul s-a făcut remarcat prin ansamblu compus din bara de protecţie şi grila radiatorului, în timp ce priza de aer de pe capotă a fost supradimensionată în vederea îmbunătăţirii performanţelor turbinei de supraalimentare. Poziţia de condus a fost înălţată, ceea ce îi permite şoferului să aibă o privire de ansamblu mai bună în toate direcţiile. Mai mult, în anul 2002 s-au mai operat modificări şi la nivelul oglinzile laterale pentru a oferi o mai bună panoramare a părţii posterioare fără a mai "ascunde" unghiuri moarte.
 
O altă picanterie a fost introducerea combinaţiei între airbaguri laterale şi tetiere active, o măsură de siguranţă deosebit de eficientă mai ales pentru cei care nu au accesorizat corespunzător autovehiculul pentru abordarea traseelor de dificulate ridicată.
 
În traficul cotidian, Terrano II este foarte apreciat ca automobil de familie, fiind deosebit de versatil mai ales în versiunea în cinci uşi, care oferă un portbagaj impresionant plus încă două locuri suplimentare.
 
Utilizatorii unui astfel de autovehicul de teren au semnalat că după un rulaj mare şi preponderent în mediul urban, versiunile pe benzină pot acuza probleme legate de consumul exagerat de carburant. În plus după prima tinereţe, Terrano II devine cam vulnerabil la capitolul zgomot generat de propulsor.
 
 
 
Fişa tehnică :
Lungime(mm):              4697
Lăţime (mm):                1755
Înălţime (mm):              1850
Ampatament (mm):       2650    
Garda la sol (mm):        205
Unghi de atac (grade):   31,8
Unghi degajare (grade):  26
 
 
CARACTERIZARE :
 
Parcurs off-road
Plus:    Un model inspirat pentru escapadele din teren accidentat datorită unghiurilor de trecere foarte bune. De asemenea propulsorul turbodiesel de 3 litri are un cuplu generos de 304 Nm, foarte eficient în trasee cu dificultate accentuată.
 
Minus: Dimensiunile caroseriei în cinci uşi limitează accesul în zone dificile. De asemenea, elementele de caroseriei sunt destul de vulnerabile în situaţia unor lovituri accidentale. Costurile de accesorizare specifică pentru off-road sunt destul de ridicate. 
 
 
Parcurs on-road
Plus:    Confortul oferit în habitaclu este garantat prin ampatamentul generos de 2,65 metri. De asemenea mai plusează prin echiparea standard suficientă şi sistemul de suspensie performant comparativ cu concurenţa din acele vremuri.
 
Minus: Ambele versiuni de motorizare sunt destul de gurmande la exploatarea cu preponderenţă în regim urban. Deasemenea pe şosea performanţele dinamice sunt destul de limitate.
 
 
 
VERSIUNI RECOMANDATE    
 
2.7 TDI 125 CP
Cilindree (cmc):                        2664
Put. max. (CP/rpm):                 125/3600
Cuplu max. (Nm/rpm):               278/2000
Viteză maximă (km/h):              158
Acceleraţie 0-100 kmh (s):         17,4
Consum mixt (l/100 km):           11,2
 
3.0 TDI 154 CP
Cilindree (cmc):                         2953
Put. max. (CP/rpm):                  154/3600
Cuplu max. (Nm/rpm):                304/1600
Viteză maximă (km/h):               170
Acceleraţie 0-100 kmh (s):          13,5
Consum mixt (l/100 km):             9,1
 
 
 
SFATURI LA CUMPĂRARE

Înainte de a cumpăra un astfel de autovehicul de teren, fiecare viitor proprietar trebuie să se decidă în privinţa modului de exploatare. Dacă în urma acestei analize se hotăreşte că preponderent va fi folosit în teren accidentat, atunci o decizie inspirată în privinţa motorizării ar fi versiunea 3.0 TDI de 154 CP, cu un consum mic raportat la puterea propulsorului, greutatea şi dimensiunile caroseriei. În mod normal achiziţiile de pe piaţa auto locală sunt de evitat atât timp cât modelul nu este ales din flota de exemplare rulate recomandată de importatorul oficial şi nu are o istorie de service verificabilă. Mare atenţie în privinţa stării tehnice, deoarece piesele de schimb sunt destul de scumpe.

 
Alte stiri din categoria Analiza second-hand
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele