Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2013-04-23 de Alin Ionescu
 
 

Ford a început producția noului 1.5 EcoBoost la Craiova

 

După succesul înregistrat de mult apreciatul 1.0 EcoBoost, la uzina Ford de la Craiova a început producția noului propulsor 1.5 EcoBoost.

 


În cadrul unui eveniment mediatic ce a avut loc ieri, 22 aprilie, la Craiova, Ford a lansat producția unui nou motor EcoBoost cu capacitatea cilindrică de 1,5 litri. Acesta este cel de-al doilea motor construit la uzina Ford din țara noastră, după ce pe 10 mai 2011 a debutat producția compactului 1.0 EcoBoost.

 

După o investiție de 230 de milioane de euro destinată modernizării și tehnologizării secției de motoare (dintr-un total de peste 800 de milioane de euro investiți în uzina craioveană), Ford transformat vechea fabrică de automobile din Craiova într-o uzină de talie mondială. Astfel, motoarele produse în țara noastră nu vor ajunge doar sub capota modelelor comercializate preponderent pe piața europeană, ci vor propulsa mașini din China, America de Nord sau Mexic, jucând un rol esențial în strategia globală Ford.
 

Denumit 1.5 EcoBoost, noul propulsor al constructorului american beneficiază de supraalimentare, injecție directă de benzină și distribuție variabilă, totul pentru a obține o eficiență energetică foarte bună. În consecință, acesta dezvoltă o putere de 182 CP și un cuplu de până la 240 Nm – valori similare cu ale motorului 1.6 EcoBoost, în condițiile în care emisiile de carbon și consumul de combustibil au scăzut considerabil.
 

Noul propulsor de 1,5 litri va debuta pe noul Ford Mondeo, prezentat recent la Salonul Auto de la Shanghai, și va ajunge ulterior și sub capota lui Fusion, intrând astfel și pe piața nord americană. Cât despre disponibilitatea pe bătrânul continent, motorizarea1.5 EcoBoost va ajunge cel mai probabil din 2014, odată cu debutul lui Mondeo pe piața europeană.
 

Odată cu prezentarea noului motor 1.5 EcoBoost, în cadrul evenimentului desfășurat ieri la Craiova a fost anunțată și o donație către Universitatea din Craiova. Mai exact, materialul didactic al Facultății de Mecanică din cadrul universității va include două modele Ford B-MAX și două propulsoare 1.0 EcoBoost, punând astfel bazele unei colaborări strânse între instituția de învățământ craioveană și uzina de automobile. Oficialii Ford au declarat că urmăresc ca pe viitor să fie intensificate intern-ship-urile și vizitele studenților în cadrul uzinei, pentru a facilita pregătirea acestora către o eventuală colaborare în viitor.
 

Dan Claudiu Dănișor, rectorul Universității din Craiova a declarat: „Dorim să mulțumim Ford România pentru interesul manifestat de companie în educarea tinerelor generații de specialiști în industria auto. Construim un parteneriat solid cu Ford și împreună vom putea să creăm un mediu motivațional pentru studenții noștri și să îi pregătim pentru viitoare oportunități de angajare”.

 

 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele