Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2010-03-02 de Andrei Taflan
 
 

GENEVA 2010: Preţurile și echipamentele lui Dacia Duster pentru România

 

Cel mai ieftin SUV de fabricaţie europeană este gata de start. Cu preţuri imabatabile, tracţiune integrală nepermanentă şi spaţiu din belşug, Dacia dă o lovitură grea concurenţei.Pentru România, preţurile finale de client pleacă de la 10.500 de euro pentru versiunea 4x2, respectiv 12.300 de euro pentru modelul 4x4. Preţurile includ TVA şi sunt valabile pentru versiunea de motorizare cu benzină, 1,6l 16V de 109 CP. Modelul diesel 1,5 dCi 110 CP în variantă 4x4 porneşte de la 14,700 de euro. Cel mai ieftin diesel 4x2 este 12,150 euro.


 

Al şaselea model din gama Dacia a fost prezentat marţi dimineaţă la Salonul Auto de la Geneva. Constructorul român a ales cea mai importantă expoziţie auto europeană pentru a introduce autoturismul cu care speră să cucerească definitiv Europa. Duster prezintă argumente indestructibile atunci când vine vorba de spaţiu, gardă la sol, tracţiune integrală şi costuri de exploatare. Dacă la toate acestea adaugi un preţ de vânzare aproape de neimaginat pentru un SUV compact sau chiar şi pentru un crossover cu tracţiune integrală, pare că avem în faţă reţeta succesului. 


Dacia Duster are preţuri de pornire comparabile cu cele ale unui model compact ieftin. Nu vrem să anticipăm şi nici să folosim fraze pompoase, însă dacă te uiţi la ceea ce oferă concurenţa realizezi ca Duster va încurca socotelile multora în materie de autoturisme spaţioase, versatile, ieftine de cumpărat şi ieftine de condus. Motorizările cu cilindree redusă reclamă impozite şi costuri de asigurare mici, aspect deosebit de important pentru cumpărătorii din Europa de Vest dar şi pentru cei de la noi.

Desigur, Dacia are preţurile communicate anterior doar pentru România. În Europa de Vest consturctorul român va face alte pachete de echipare, în care aerul condiţionat va fi în standard şi vor exista probabil şi versiuni cu ESP+ASR incluse tot în echiparea standard. Momentan, în România, aceste două ultime sisteme electronice sunt opţionale şi disponibile doar pe versiunea 1,5 dCi de 110 CP contra a 250 euro.

Tot opţional este şi aerul condiţionat manual pe versiunea de echipare Ambiance – 750 de euro cost de achiziţie – iar pe cele două variante de echipare de bază denumite Duster este indisponibil.
Climatizarea manuală este standard doar pentru modelele de top Laureate.


 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele