Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2013-05-08 de Alin Ionescu
 
 

Range Rover va prezenta un hibrid la Frankfurt

 

Surse din interiorul companiei au confirmat că Range Rover va lansa două variante hibride în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din această toamnă.


La mai bine de doi ani de la prezentarea lui Range_E Concept la Salonul Auto de la Geneva, prin care a fost anticipată o viitoare platformă hibridă, un oficial din cadrul companiei a confirmat lansarea unor variante Range Rover și Range Rover Sport cu propulsie hibridă la finele acestui an. Dezvelirea oficială va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt din această toamnă, dar după afirmațiile lui Stuard Frith, inginer șef în cadrul departamentului Range Rover Sport, primele modele vor ajunge deja în showroom-uri, și implicit pe străzi, până la sfârșitul anului în curs.

Din primele speculații bazate pe informații din interiorul companiei, se pare că viitorul Range Rover hibrid va folosi un platformă tehnică bazată pe un diesel V6 de 3,0 litri, cuplat la o transmisie automată cu opt rapoarte de origine ZF, ce va îngloba și un motor electric. Pachetul de acumulatori ce totalizează 1,7 kWh va fi ascuns în podeaua mașinii, într-o capsulă din oțel inoxidabil care îi va asigura protecția în teren accident. Astfel, spațiul interior nu va fi afectat - detaliu foarte important în cazul unui habitaclu cotat ca unul dintre cele mai luxoase din întreaga industrie.

Cifrele preconizate sunt: 333 CP pentru puterea maximă, o accelerație 0 - 100 km/h în mai puțin de 7 secunde, și un consum mediu ce abia dacă va depăși 5,0 l/100 km.

Iar dacă valorile de mai sus sună extrem de bine împreună, faptul că inginerii britanici au luat în considerare o variantă a lui Range Rover Sport motorizată de un propulsor în patru cilindri nu sună deloc în aceeași notă. Conform acestora, noile modele au pierdut suficiente kilograme comparativ cu predecesoarele lor încât să aibă performanțe dinamice mai mult decât decente sub impulsurile unui propulsor EcoBoost de 2,0 litri și 240 CP,care se regăsește și sub capota Evoque și a lui Land Rover Freelander 2. E drept că 240 CP nu este deloc o putere neglijabilă, dar tot pare greu de digerat un motor de 2,0 litri pe un Range Rover. Așa că așteptăm cu mult interes hibridul de la Frankfurt.

 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele