Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2013-05-10 de Alin Ionescu
 
 

Volkswagen pregătește un Amarok supradopat

 

Volkswagen Amarok este considerat lider în segment când vine vorba de comportamentul pe drumuri asfaltate. Și dacă tot e așa, nemții s-au gândit să dezvolte și o variantă cu adevărat sportivă pe baza redutabilului pick-up, denumită Amarok R-Style. 


 

Spre deliciul celor prezenți la festivalul Wörthersee ce se va desfășura săptămâna aceasta în Austria, Volkswagen a anunțat că în cadrul acestui eveniment va prezenta un nou concept realizat pe baza lui Amarok. Denumit Amarok R-Style, acesta prefigurează o variantă mai performantă a versatilului pick-up german, ce va fi comercializată în toată lumea, cu excepția piețelor din Statele Unite ale Americii și Canada - din motive lezne de bănuit.
 

Amarok R-Style va avea sub capotă un V6 diesel de 3,0 litri, capabil de 272 CP și 600 Nm, derivat din cel disponibil pe multe alte modele ale grupului VAG. Acesta va lucra împreună cu o transmisie automată cu 8 rapoarte, care va asigura transmisia fluentă a puterii pentru o accelerație 0-100 km/h în 7,9 secunde. Performanțele foarte bune ale camionetei vor fi scoase în evidență și prin designul exterior mai agresiv, ce etalează un set de jante de 22 inch, acomodate de bosaje evazate cu 6 cm pentru fiecare roată în parte. În spate, și-a făcut loc un difuzor aerodinamic din fibră de carbon, iar în zona frontală se fac remarcate admisiile supradimensionate. Evacuarea nu putea să rămână neatinsă, aceasta ieșind la lumină cu două terminații cromate.

 

La interior, Amarok R-Style a fost individualizat după curentul GTI, alternanţa de negrul, alb și roșu fiind desăvârșind o atmosferă aparte. Locul scaunelor confortabile, dar aproape plate, din modelul de serie a fost luat de o o pereche de scaune sport mult mai radicale, destinate să asigure o susținere perfectă pe viraje. Printre modificări, merită enumerate volanul sport, un display tactil cu diagonala de 8 inch, sistemul audio performant cu subwoofer și numeroase inserții din fibră de carbon pe bord și fețele portierelor.

 

Volkswagen nu a anunțat încă data exactă în care vom putea admira acest model în showroom-uri, dar ar face bine să se grăbească, pentru că noi, europenii, am obosind așteptând un pick-up pe măsura Ford-ului F-150 SVT Raptor. E drept, Amarok R-Style e din alt film, dar piața europeană nu prea oferă alternative.

 

 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele