SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2013-04-19 de Daniel Costea
 
 

Trecerea la un alt nivel

 

A doua generație Kuga a ajuns la maturitatea necesară pentru a deveni un crossover global cu orizonturi mult mai mari. A devenit mai spațioasă și confortabilă, perpetuând calitățiler dinamice ale vechii generații în special și ale mărcii Ford în general.


Peste 300.000 de unități Kuga a vândut Ford din 2008 până în prezent, ceea ce constituie, fără îndoială, un success de casă. Noul model trece la un nivel superior, pentru că este o mașină globală, un simbol a filozofiei One Ford: platforma și designul sunt dezvoltate în Germania (Koln), grupul motopropulsor în UK (Dagenham și Dunton), iar interiorul și elementele de caroserie în SUA (Detroit). Mai mult, producția are loc în SUA, Spania și China, existând peste 315 comanii furnizoare de componente, din care 80% sunt identice, indifferent de piața de comercializare. Apropo de acest lucru, dincolo de Ocean, mașina se va vinde sub numele Escape. Având în vedere că vorbim despre un model care se va vinde în peste 100 de piețe de pe glob, sarcina inginerilor a fost una cu atât mai grea, având în vedere gusturile și deprinderile clineților din diferite zone geografice.

Noul model a devenit cu 81 mm mai lung decât modelul înlocuit, dar cu 4 mm mai îngust și 8 mm mai scund. Noul limbaj de design Ford s-a aplicat radical la partea frontal și posterioară, blocurile optice alungindu-se mult pe lateralul mașinii. Lateral, care păstrează în mare idea de decupare a geamurilor de la vechiul model și care se înscrie perfect în linia generală a mașinii. Chiar dacă ampatamentul a rămas neschimbat, lucrurile s-au schimbat spectaculos în ceea ce privește spațiul interior. Vechiul model avea un minus evident în ceea ce privește habitabilitatea pe locurile posterioare, iar acest lucru îl afirmăm ca unii care au avut ale model în test de anduranță mai bine de un an de zile. Noul Kuga iompresionează printr-un interior aerisit, cu suficient loc pentru genunchi pe banchetă, șezut lat și confortabil și acces îmbunătățit în mașină. Bacheta se poate regla pe mai multe grade de înclinare și, printr-o singură și simplă mișcare se rabate complet. Sunt calități indubitabile, care vor atrage familiile ce prefer interioarele spațioase cu multă libertate de mișcare. Din fericire, acest plus nu a inclus vreun compromis în ceea ce privește portbagajul, care a evoluat la rândul său comparativ cu generația înlocuită. Astfel de la 410 litri s-a trecut la 438 - 481 litri, cu bancheta înclinată la maximum către spate, respectiv în cea mai verticală poziție. Nu mai regăsim luneta cu deschidere separată ca la vechiul Kuga, dar optional se poate comanda deschidere ”automată” a hayonului. Mai précis, este de ajuns să ai cheia în buzunar și să baleiezi cu piciorul zona de sub bara posterior și hayonul se deschide.

Revenind în habitaclu, planșa de bord este complet nouă, plăcută și foarte atent elaborate le nivelul consolei centrale, care propune plasticul negru lucios văzut deja la Fiesta și foarte similar cu ceea ce are și Focus. Aici sunt regrupate comenzile radio, ale sistemului de navigație Sony (optional pentru 1.500 euro doar pentru nivelul de echipare Titanium) și alte funcții. Display-ul de 5 inci cu care vine sistemul de navigație îl considerăm cam mic în dimensiuni, în condițiile în care mai exista loc fizic pentru o supradimensionare. În rest, toate comenzile sunt acolo unde trebuie, scaunele sunt foarte bine profilate lateral, iar volanul și pedalele au o aliniere corectă.

Ford de altfel oferă o poziție de condus foarte bună pentru întreaga sa gamă de modele, iar Kuga nu face excepție. Se stă sus față de sol, dar nu și vertical în scaun, ceea ce reprezintă un plus la deplasările lungi, ori pentru cei care vor să conducă mai sportiv. Din fericire și mașina îi ajută, pentru că noul model este în continuare unul cu o șinută de drum foarte bună. Suspensia mixează însuțirile dinamice ale fostei generații, aducând în plus un confort apreciabil pe orice suprafață de rulare. Într-adevăr, nu mai avem acea fermitate oarecum exagerată a suspensiei vechiului model, care era pe placul unei anumite părți a publicului, ci un comportament omogen, mult mai nimerit unui astfel de model, vizavi de utilizarea sa și de clientela țintită. Kuga rămâne echilibrat și agil raportat la masa lui în toate situațiile, iar servoasistarea electrică are o promptitudine de apreciat. Ford aduce și un nou sistem de tracțiune integrală, înlocuind astfel vechea schemă bazată pe diferențiale Haldex.

Acum electronica face absolut totul, cu o reactivitate mult mai mare ca înainte, ceea ce aduce mixul potrivit între manevrabilitate și tracțiune, având în vedere că peste 30 km/h softul este setat pentru a îmbunătăți manevrabilitatea și promptitudinea. Mai mult, Kuga beneficiază și de Torque Vectoring Control (dezvoltat pentru Focus RS) și Curve Control, un sistem care asistă șoferul în cazul în care acesta intră prea rapid într-o curbă, reducând cuplul și prevenind subvirarea severă. Aceste echipamente fac parte din echiparea standard a lui Kuga, indiferent de nivelul de echipare Trend sau Titanium. Noi am condus un Titanium, dotat cu TDCi-ul de 2 litri și 163 CP, atât cu transmisia manuală cu șase trepte, cât și cu Powershift (doua ambreiaje), cu același nu,pr de trepte. Motorul are resurse suficiente de la 1.500 rpm pentru a imprima mașinii o agilitate interesantă, fiind radical mai silențios decât în cazul vechiului Kuga (meritul unei insonorizări mult mai elaborate). Ne-a placăut etajarea treptelor la cutia manuală, fără diferențe prea mari de turație după schimbarea în sus și cu un levier précis în manevrare și curse scurte. Automata aduce un plus de confort în exploatare, dar și o oarecare lentoare comparative cu manuala, chiar dacă utilizăm programul sport. Schimbarea în regim manual este total incomodă, având în vedere că butoanele +/- sunt poziționate pe lateralul levierului.

Ca și motorizări, Kuga mai propune o variant de 140 CP a aceluiași TDCi de 2 litri și „benzina” 1.6 EcoBoost în două versiuni de putere, de 150 (doar 2WD cu transmisie manuală) și 182 CP (doar 4WD cu transmisie automată). Ford România începe comercializarea noului Kuga cu o ofertă specială pentru versiunea 1.6 EcoBoost 150 CP 2WD, la 21.950 euro cu TVA inclus. 

 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele