Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2014-01-16 de Dan Vardie
 
 

Detroit 2014: Cele mai importante premiere, analizate de la fața locului

 

În direct, în exclusivitate națională, din Detroit, de la trimisul nostru special, Dan Vardie.


Salonul de la Detroit de anul acesta a confirmat preocuparea producătorilor auto pentru susținerea celor mai importante tendințe. Studiile arată că în lumea dezvoltată în mai puțin de 3 ani, unul din 5 automobile va fi un SUV. „Cine nu are un SUV de mici dimensiuni, va trebui să-și fac unul cât mai repede.” ne declara cu umor Jim Farley, vicepreşedintele Ford Motor Corporation. Dovadă sunt și cele trei premiere mondiale  SUV-uri mici, un segment care a fost inaugurat spectaculos de Range Rover Evoque. Acum Mercedes, Audi și Volvo au expus în premieră versiunea lor de Evoque.

Mașina sport este – în continuare – foarte hot și aduce multe premiere mondiale. Toyota F1, noul Porsche 911 Targa, conceptul KIA GT4 Stinger, BMW M4 Coupe sau Spectaculoasa Corvette Z06 de 625 CP sunt câteva exemple nu doar de supercar dar și exponentele noilor linii de design. Hyundai și-a consolidat opțiunea premium prin debutul noii limuzine Genesis dotată cu un sistem 4 x 4 remarcabil. În fine, este și locul unde își fac apariția noua generație de manageri ai industriei auto. Presa americană a acordat un spațiu uriaș, celor două vedete, noua Președintă GM, Mary Bara – prima femeie CEO în industria auto mondială – și viitorul Președinte Ford, Mark Fields ridicați la rang de staruri hollywodiene.

Din păcate, nu a existat nici o premieră mondială spectaculoasă de mașini electrice sau plug in hybrid. Nici măcar Tesla – marca auto cea mai în vogă în America – nu a venit cu noutăți, versiunea de serie a SUV-ului  Tesla X urmând a fi lansată în noiembrie într-un eveniment Tesla în California.

Anul acesta se împlinesc exact 25 de ani de la ridicarea Salonului de la Detroit la statutul internațional. Întâmplător, tot în 1989, când România își câștiga dreptul la libertate… Mâine, Vicepreședintele Joe Biden va inaugura Salonul, un eveniment apreciat ca istoric. Ultima vizită spectaculoasă a fost a Președintelui Clinton, acum exact 15 ani. „Este o mare onoare pentru noi. Dar este și un coșmar din punct de vedere al securității. Serviciile secrete acţionează pe o bază „need to know” și nici măcar eu nu cunosc când vine Vicepreședintele, pe unde intră sau ce standuri vizitează!” declara în exclusivitate mondială pentru AUTO pro, Bob Shuman, Chairman-ul NAIAS Detroit. Un interviu in exclusivitate mondială pe care îl veți putea citi în întregime numai în versiunile print și digitală a revistei noastre.

 
 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele