Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2014-04-15 de Dan Vardie
 
 

Exclusivitate națională: Corespondență din New York

 

AUTO pro este la New York, unde a asistat în exclusivitate națională la prezentarea lui Land Rover Discovery Vision Concept.


Land Rover a folosit „scena” portavionului muzeu „Intreprid” pentru a  lansa Land Rover Discovery  Vision Concept. „Este viziunea noastră pentru familia Discovery. Pentru că nu va mai fi doar un singur model, ci o familie întreagă de modele ce va primi numele Discovery!” ne spunea Gerry Mc Govern, Chief Creative Officer al lui Land Rover. Este prima confirmare practică a interviului exclusiv acordat AUTO pro în urmă cu mai bine de an și ceva în urmă. La acea vreme, mulți au fost sceptici că scenariul lui Gerry va fi aprobat de board-ul JLR. Acum este fapt confirmat. „În ultimii doi ani am dezvoltat cu succes familia Range Rover. Acum ne ocupăm de Discovery.” explica designerul britanic.

La rândul său, dr Ralf Speth, Președintele Jaguar Land Rover, declara în exclusivitate pentru AUTO pro: „Sigur este doar un concept. Dar trebuie luat în serios pentru că prefigurează direcția în care va merge noua familie Discovery. Este un display petru capabilitățile maşinii - pentru că va fi foarte competentă în off-road, tehnologia de la bord și noul limbaj de design”. Executivul JLR nu a dorit să precizeze când primul membru al familiei va fi lansat dar a confirmat că va fi cel târziu în 2015, „poate chiar mai repede...”

În acest nou context numit „istoric” de Speth, referința la exclusivul interviu cu Mc Govern ne obligă să reamintim că vom avea și o nouă familie Defender. Deocamdată, nici un executiv JLR nu a dorit să vorbească despre această familie, dar nu mai avem mult de aşteptat...

Lansarea pe portavionul muzeu „Inteprid” – unde am găsit numeroase exponate ale astronauticii americane, inclusiv naveta spațială Enterprise-nu fost deloc întâmplătoare. Aici JLR a anunțat un parteneriat fără precedent cu Virgin Galactic. Land Rover devine partenerul auto al primei companii private care-și propune să democratizeze zborul în spațiu. Deocamdată, parteneriatul se limitează la livrarea de mașini LR - inclusiv pentru turiștii spațiali care vor fi duși la navă cu aceste mașini dar și la o cooperare pentru încurajarea tineretului în „explorarea” științelor tehnice. „Este nevoie să ne punem întrebarea cine va continua cercetarea pentru noi descoperiri în inginerie. Trebuie să ne aducem și noi o mică contribuție la viitorul ingineriei. Asta facem împreună cu Virgin Galactic.” ne spunea Fiona Pargeter, purtător de cuvânt al JLR. „Însă nu excludem o cooperare în domeniul tehnologiei. Probabil că noi avem tehnologii peste nivelul Virgin Galactic - vezi, de exemplu, electronica la bord. Ei stăpânesc mai bine altele - poate prelucrarea aluminiului și a compozitelor. Putem învăța unii de la alții, putem progresa mai rapid împreună!” a adăugat Speth – în exclusivitate mondială - pentru AUTO pro.

Toate bune și frumoase însă AUTO pro a descoperit și o mică „problemă” în această fabuloasă cooperare. Ceva care a făcut ca executivii JLR să devină ușor neliniștiți, nefiind la curent cu unele aspecte ale dezvoltării proiectului Virgin Galactic... Dacă vreți să aflați despre ce este vorba, o puteţi face doar în numărul viitor din revista AUTO pro. Un story, în exclusivitate mondială! 

 

 

 

 
 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele