Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2013-09-12 de Cosmin Voicu
 
 

Noua generație Nissan X-Trail

 

Producătorul japonez a prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt generația nouă a modelului X-Trail. Printre noutățile aduse SUV-ului se numără design-ul avangardist, platforma nouă pe care a fost construit, interiorul restilizat și nu în ultimul rând, tehnologia de ultimă oră și gama de motorizări.


Modelul X-Trail a reprezentat punctul de atracție al standului Nissan de la Salonul Auto de la Frankfurt. SUV-ul este construit pe platforma nouă a lui Nissan și Renault denumită Common Module Family (CMF), iar scopul principal al producătorului este să facă mașina disponibilă în 190 de țări. Nissan a planificat primele vânzări pentru generația nouă a lui X-Trail la începutul lunii iulie în 2014.

 

Tema de design a lui X-Trail amestecă liniile elegante și stilate ale unui crossover cu aspectul robust al unui SUV veritabil. Noul X-Trail are o prezență premium și un design dinamic grație liniilor sculptate și jantelor de 19 inch. Blocurile optice au acum integrate lumini de de zi cu LED.

 

Nissan oferă configurarea habitaclului astfel încât X-Trail să poată transporta șapte pasageri. În plus, pentru confortul pasagerilor portierele spate se deschid la un unghi maxim de aproximativ 90 de grade. Portbagajul poate fi secționat printr-o singură mișcare astfel încât să aibă două zone de depozitare, superioră și inferioară. În poziția superioară, tableta despărțitoare susține o greutate de 10 kilograme, iar în poziția inferioară această greutate crește până la 75 de kilograme.

 

Nissan X-Trail este prima mașină care va beneficia de ultima generație a sistemului NissanConnect. Caracteristicile acestei tehnologii includ sistemul de navigație, informații și divertisment. Așadar, pasagerii își pot conecta Smartphone-ul și astfel pot avea acces la muzică, rețele de socializare și multe alte informații ce vor fi afișate pe un touch screen de 7 inch. Mai mult, SUV-ul japonez este echipat și cu pachetul de siguranță Safety Shield system.

 

Noul Nissan se bucură de sistemul de tracțiune ALL MODE 4x4i. Acesta permite, cu ajutorul unui buton rotativ montat în cadrul consolei centrale, selectarea a trei configurații pentru tracțiune: 2x4, Auto și Lock – ultimele două fiind pentru tracțiune integrală. Generația nouă a lui X-Trail beneficiază de cele mai avansate sisteme electronice printre care două reprezintă premiere absolute – Active Ride Control, care adaptează setările suspensiei în funcție de denivelările asfaltului, și Active Engine Brake, care alternează puterea motorului și controlul transmisiei Xtronic pentru a oferi o frână de motor optimă în toate condițiile de rulare. Alte sisteme electronice sunt Active Trace Control, Uphill Start Support și Advance Hill Descent Control.

 

Datele referitoare la gama de motorizări vor fi dezvăluite anul viitor, cât mai aproape de perioada în care X-Trail va fi disponibil în showroom-uri.

 
 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele