Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2014-01-30 de autopromag
 
 

Simulatorul BMW xDrive Challenge a ajuns la a treia generaţie

 

Cum 3 din 4 modele BMW vândute în România sunt echipate cu sistemul xDrive, vestea că simulatorul xDrive Challange a ajuns la cea de-a treia generație nu poate decât să-i bucure pe fanii mărcii bavareze. 


BMW xDrive Challenge a început în 2011 ca un proiect regional pentru Europa Centrală şi de Est. Proiectul a evoluat în fiecare an. Acum este disponibil în 50 de ţări şi a atras deja peste 100.000 download-uri. În România, BMW este una dintre cele mai apreciate mărci de automobile, iar sistemul inteligent xDrive echipează aproximativ 3 din 4 automobile livrate. Această popularitate s-a regăsit şi în interesul acordat faţă de joc unde România este pe primul loc în topul numărului de jucători cu un total de aproximativ 25%.

BMW xDrive Challenge a evoluat de la un simulator 3D pentru Facebook, la un joc dedicat pentru platforma iOS, Apple iPhone, iPad şi iPod. A păstrat însă cea mai importantă caracteristică – componenta socială. Astfel jucătorii se pot conecta prin Facebook pentru a concura împotriva prietenilor sau îşi pot anunţa rezultatele. În plus, pot participa la competiţii cu premii reale sau pot solicita drive-teste cu modelele din gama BMW X.

Utilizatorii pot concura cu unul dintre cele patru modele BMW X şi au posibilitatea să îl personalizeze sau să instaleze upgrade-uri de performanţă. Cu un nivel ridicat de detalii, este unul dintre primele simulatoare 3D care prezintă noul BMW X5.

A fost îmbunătăţită semnificativ şi calitatea game-play-ului. Cu un sistem de control simplu, jocătorul participă la sesiuni de 30 de secunde, având la dispoziţie o serie extinsă de trasee. În plus, pot fi provocaţi în curse directe trei piloţi BMW Motorsport din DTM: Bruno Spengler, Martin Tomczyk şi Timo Glock.

Sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive şi noul BMW X5

BMW xDrive se distinge faţă de celelalte soluţii de tracţiune integrală prin controlul electronic pe baza informaţiilor primite de la DSC (Dynamic Stability Control) şi ABS. Aceasta garantează un răspuns deosebit de rapid care maximizează şi performanţele dinamice în viraje. Astfel, sistemul are capacitatea de a sesiza tendinţele supraviratoare şi subviratoare şi poate varia cuplul între punţi pentru a corecta acest comportament.

BMW xDrive permite o variaţie a cuplului de 100% pe oricare din punţi. De asemenea, pentru un plus de sportivitate sau agilitate la manevrele de parcare se remarcă posibilitatea de a transfera întregul cuplu motor către roţile spate, eliberând putea faţă pentru control maxim.

Noul BMW X5, care a debutat în noiembrie 2013 pe pieţele din întreaga lume, alătură sistemului BMW xDrive şi diferenţialul spate Dynamic Driving Control disponibil opţional prin pachetul Dynamic. Acesta permite variaţia cuplului între cele două roţi spate astfel încât, la abordarea sportivă a virajelor, cuplul motor să fie transferat cu precizie către o singură roată.

BMW xDrive Challenge se doreşte un instrument de promovare pentru sistemul inteligent de tracţiune integrală BMW xDrive. În România aproximativ 3 din 4 maşini comandate sunt echipate cu acest sistem, în timp ce BMW X5 este cel mai de succes model al mărcii.

 

 

 
 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele