Stiri
Print Trimite mai departe Publicat pe 2019-02-28 de Dragos Baltateanu
 
 

Următoarea generație a modelului Porsche Macan va fi electrică

 

Porsche a anunțat oficial că uzina din Leipzig, Germania se va transforma într-un centru de producție pentru automobile electrice, iar următoarea generație Macan va fi electrică.


Porsche a anunțat oficial că viitoarea generație a modelului SUV Macan va fi un automobil electric. Acesta va fi primul SUV compact complet electric de la Porsche și va ieși de pe linia de producție la începutul următorului deceniu. Dezvoltarea reprezintă o extindere a gamei Porsche în domeniul electromobilității: Taycan – prima mașină sport exclusiv electrică de la Porsche – va fi lansată pe piață la sfârșitul anului 2019, urmată apoi de derivatul său, Taycan Cross Turismo.

"Electromobilitatea și Porsche se potrivesc perfect; nu doar pentru că ambele reprezintă o abordare de înaltă eficiență, ci mai ales datorită caracterului lor sportiv", a declarat Oliver Blume, președintele Consiliului de Administrație al Porsche AG. "Până în 2022, vom investi peste șase miliarde de euro în mobilitatea electrică, iar până în 2025, 50% dintre toate vehiculele noi Porsche ar putea fi electrice. Cu toate acestea, în următorii zece ani ne vom concentra pe o combinație de motoare compusă din motoare pe benzină optimizate, modele hibride plug-in și mașini sport pur electrice. Scopul nostru este acela de a deschide noi drumuri în tehnologie și, din acest motiv, vom continua să aliniem în mod consecvent compania la tendințele de mobilitateale viitorului. "

Noua generație Porsche Macan va fi produsă la uzina de la Leipzig. Porsche va moderniza uzina din Saxonia pentru a putea produce automobile electrice pe linia de producție existentă. Viitorul SUV Macan va beneficia de tehnologia de 800 de volți și va folosi arhitectura Porsche PPE (Premium Platform Electric) dezvoltată în colaborare cu Audi AG.

Porsche Leipzig GmbH a început producția de serie a SUV-ului Cayenne în 2002, cu 259 de angajați. De atunci, fabrica a fost dezvoltată continuu, pentru a deveni una dintre cele mai avansate facilități de producție din industria auto.

 
 
Alte stiri din categoria Stiri
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele