CROSSOVER
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-18 de Adrian Dr?gan
 
 

Compact și cu 4 x 4

 

Noul Mokka X a avut premiera mondială la Salonul Auto de la Geneva din 2016, câteva luni mai târziu fiind testat de noi la Edinburgh în Scoția. În România am preferat pentru primulo test varianta 1.6 DTH echipat cu sistem OnStar. 


Mokka X este reprezentantul noului val de SUV-uri compacte, care oferă spre deosebire de concurență, și o versiune cu tracțiune integrală permanentă. Am profitat de condițiile oferite de o iarnă mult prea rece și lungă pentru a testa varianta de motorizare diesel de 1.6 litri cuplată la o cutie manuală cu 6 trepte și tracțiune integrală permanentă. De altfel, „X” este un face-lift extins al modelului Mokka lansat în 2012 și vândut până în prezent în peste 600 000 de exemplare – un adevărat hit, pentru piața europeană și care subliniază că rețeta Opel  pare să fie cea câștigătoare în acest segment. Mokka X este și unul dintre cele mai bine conectate vehicule din segmentul său datorită sistemului Opel OnStar și a celei mai recente generații a sistemului de infotainment – IntelliLink ce inlcude intergarea smartphone-ului atât prin Apple CarPlay cât și Android. La acestea se adaugă și celelalte funcții inovatoare lansate odată cu noul Astra, precum sistemul de iluminare frontală adaptivă cu LED care reglează automat modul de iluminare a farurilor în funcție de situațiile întâlnite în trafic, astfel încât să fie asigurată în permanență o performanță de iluminare optimă, călătoriile pe timp de noapte fiind mai plăcute și mai sigure,  sisteme de asistență suplimentare precum asistența la parcare sau camera video pentru marșarier, împreună cu funcții precum cea de deschidere şi pornire fără cheie și scaunele ergonomice testate și certificate de AGR  -Campania pentru un spate sănătos -  care reduc riscul de contact involuntar și sporesc confortul), precum și revoluționara cameră video frontală a sistemului Opel Eye cu funcții extinse pentru reglarea fazei lungi, funcția de recunoaștere a indicatoarelor rutiere, avertizarea privind părăsirea benzii de circulaţie, funcţia de indicare a distanţei de urmărire şi avertizarea privind o coliziune frontală.

Ce mi-a plăcut la această mașină este că nu se ascunde „după tufiș” adică este un SUV veritabil cu tracțiune integrală inteligentă cu ambreiaj multi-disc ce poate distribui optim puterea între puntea faţă şi cea din spate în raport de la 100:0 la 50:50, în timp ce în utilizarea obişnuită de zi cu zi funcţionează ca un sistem de tracţiune pe puntea faţă în regim economic. Se activează discret într-o fracţiune de secundă de imediat ce şoferul apasă pedala de ambreiaj („activare la cerere”). Odată ce autovehiculul a pornit, toată puterea este transmisă roţilor din faţă şi sistemul de tracţiune integrală este activat doar atunci când situaţiile de conducere o cer.

Varianta de motorizare 1.6 CDTI de 136CP și cutie manuală cu 6 trepte reprezintă una dintre cele mai echilibrate variante, viteza maximă fiind de 188km/h, în timp ce accelerația de la 0 la 100km/h se realizează în puțin peste 10 secunde. Consumul mediu fiind de 4,7l/100km o țintă relativ ușor de atins. În mers, mai ales pe drum alunecos se simte avantajul tracțiunii intergale care trasferă extrem de rapid și discret cuplul către spate atenuând efectul de subvirare specific SUV-urilor cu tracțiune față.

Mokka X reprezintă o alegere ideală pentru familiile mai puțin numeroase și persoanele care caută un automobil compact, dar polivalent cu un aspect modern și foarte bine racordat la noile tehnologii.

 

 

 
 
Alte stiri din categoria CROSSOVER
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele