CROSSOVER
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-13 de Filip
 
 

Test Drive Citroen C4 Cactus

 

C4 Cactus și-a pus în gând să ia în stăpânire orașul, și pentru a reuși asta vine cu aliați de nădejde, precum noua cutie de viteze robotizată cu 6 trepte, sau deja celebrele air bumps, iar cu un consum urban ridicol de mic, sigur va reuși. Ne predăm! 


Precum un mic Napoleon, C4 Cactus vine cu poftă de luptă și cu sete de succes pentru a câștiga titlul de cel mai dezirabil automobil de oraș. Lansat în 2014, C4 Cactus nu este un model nou. De la lansare și până acum, s-a vorbit pe larg despre micuțul crossover francez, au fost păreri pro și contra, unii au fost de-a dreptul șocați de air-bump-urile de pe uși, alții de aspectul exterior Juke-like, însă C4 Cactus nu s-a lăsat impresionat, așa că a venit cu o nouă adiție: cutia de viteze automatizată cu 6 trepte.

Pe modelul testat, motorul 1,6 Diesel BlueHdi de 100 CP, cu un consum mediu declarat de 3,4 l/100 km (în condiții reale de oraș consumul se cifrează la aproximativ 5-5,5 l/100 km), vine la pachet cu o cutie de viteze automatizată cu 6 trepte, care are la bază, la fel ca Easy-R de la Dacia, tot o cutie manuală, schimbarea vitezelor și comanda ambreiajului fiind însă realizate de o serie de mecanisme electrice. Aceasta schimbă vitezele acceptabil în marea majoritate a timpului, având pe alocuri ușoare întârzieri datorate turbinei cu gaze a motorului, care își intră în drepturi la o turație de 1700-2000 min-1, penalizând ușor timpul de răspuns al cutiei. Dar, odată ce te obișnuiești cu acest delay (nu necesită foarte mult timp de acomodare) nu o să mai pară așa un minus.

Însă ce este neobișnuit, ca să nu zic ciudat, la această cutie, este modul de acționare. Intri în mașină, te așezi pe scaun, vrei să pleci de pe loc, acționezi levierul schimbătorului de viteze, accelerezi, însă vezi că mașina stă pe loc. Cauza: în loc să acționezi comanda schimbătorului de viteze, ai acționat frâna de staționare. Explicația e relativ simplă: comanda cutiei de viteze se face high-tech, prin butoane, iar în locul clasicei manete a schimbătorului de viteze se află levierul frânei de mână, care arată exact ca un schimbător de viteze, lucru care va induce foarte multă lume în eroare, fiind și eu la rându-mi păcălit de acest artificiu de design francez, neștiind că de fapt cutia se acționează prin niște butoane. Frâna de mână va fi folosită destul de des, având în vedere că o cutie de tip automatizat nu are modul park, așadar în timpul parcării acționarea acesteia, cu levierul ce pleacă din podea, va fi necesară.

În afară de aceste detalii, interiorul lui C4 Cactus nu a suferit nicio modificare față de versiunea cu cutie manuală, rămânând la fel de avangardist și nonoconformist, cu scaunele foarte confortabile care oferă un bun suport lateral, cu cotiera care are de asemenea o formă destul de neobișnuită (o formă triunghiulară), dar care aduce puncte în plus confortului în conducere, și cu volanul de piele sportiv, dar totodată ergonomic. Încă o ciudățenie la interiorul lui C4 Cactus este dată de faptul că airbag-ul pasagerului a fost mutat în parasolar, iar în locul acestuia a apărut un spațiu de depozitare generos în planșa de bord. Nu vă temeți, airbag-ul montat în plafon este la fel de sigur ca cel montat în bord, cei de la PSA afirmând chiar că oferă protecție mai bună pasagerului în caz de impact.

Sistemul de conectivitate nu a trecut prin nicio schimbare, oferind aceleași funcționalități, alături de opțiunea MultiCity Connect, ce oferă sugestii de restaurante, benzinării, hoteluri și multe altele care pot fi de ajutor atunci când rămâi în pană de carburant sau pană de idei.

Pe partea de tehnologii eco, am fost oarecum deranjat de sistemul Start-Stop al lui C4 Cactus care are o intervenție un pic cam brutală peste cel de volan, în sensul că pentru a reduce la maximum consumul de combustibil și emisiile poluante, sistemul oprește motorul chiar atunci când mașina încă este în mișcare la viteze mici, lucru destul de deranjant, în special în cazul deplasării în coloană. Însă pentru cei nemulțumiți, sistemul se poate dezactiva prin intermediul sistemului de infotainment, prin urmare nu este așa o mare bătaie de cap.

 

În încheiere, cutia automatizată de pe C4 Cactus este o adiție bine venită pentru micuțul automobil de oraș, și putem decât să ne întrebăm și să-i întrebăm pe cei de la PSA: de ce au venit abia acum, la câțiva ani de la lansare, cu ea? Oare pentru a încerca să contracareze Easy-R de la Dacia, care are un succes răsunător, mai ales pe piața noastră? Greu de spus. Ideea este că acum C4 Cactus este mult mai plăcut de condus în oraș. Nu că înainte nu ar fi fost. 

 
 
Alte stiri din categoria CROSSOVER
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele