SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-12 de Filip Sîrbu
 
 

Ateca intră în arenă

 

SEAT nu a rezistat să asiste de pe margine la lupta din segmentul SUV-urilor compacte. Au pus într-un joben sex-appeal-ul și sportivitatea, au adăugat un strop de tehnologie modernă și calitate și au rostit sintagma magică „SUV compact”. Rezultatul este Ateca, primul SUV din istoria mărcii SEAT.


Noul SEAT Ateca vine pe binecunoscuta platformă modulară MQB a grupului Volkswagen, pe care se construiesc în momentul de față o mulțime de modele extrem de diverse, de la Audi TT la Volkswagen Passat și o platformă care și-a dovedit în timp fiabilitatea și adaptabilitatea la noile tendințe ale concernului. De la exterior, imaginea de marcă SEAT este pregnantă: Ateca seamănă cu un Leon pus pe o cură de steroizi. Însă lucrul cel mai important care se remarcă la prima interacțiune cu noul Ateca este că arată mult mai mare în poze decât în realitate.

Din punctul de vedere al tehnologiei, Ateca din test era echipată cu motorul de 2.0 TDI de 190 CP și cutie de viteze DSG cu 7 trepte, respectiv sistem de tracțiune integrală permanentă 4Drive. În general, comportamentul și senzația pe care o ai în timpul condusului fiind acelea de sportivitate. Un atribut accentuat de fermitatea scaunelor și a suspensiei cu ruliu aproape inexistent și a direcției exacte.

Ateca a preluat interiorul în totalitate de la Leon, ceea ce nu e neapărat un minus. Pe planșa de bord atrage atenția ecranul sistemului de infotainment, cu diagonala de 8 inchi. Acest sistem permite conectarea unui smartphone cu ajutorul aplicației MirrorLink sau prin Bluetooth pentru a asculta muzică sau pentru a primi și recepționa apeluri. În echiparea Xcellence se oferă, în plus, și posibilitatea încărcării fără fir (inducție) a smartphone-ului prin plasarea acestuia pe suprafața cauciucată din partea inferioară a bordului. Pe lângă clasica navigație, sistemul permite și modificarea răspunsului motorului, al transmisiei și al climatizării în funcție de dorințele șoferului, pentru a avea un mod de conducere care să răspundă cerințelor acestuia. Sistemul poate citi și CD-uri, un lucru interesant având în vedere că acestea sunt pe cale de dispariție odată cu apariția noilor tehnologii.

Referitor la modurile de conducere, SEAT oferă, pe versiunea dotată cu tracțiune integrală, un selector pentru modificarea stilului de condus în funcție de condițiile de deplasare: eco, sport sau snow, fiecare cu particularitățile sale. Prin sistemul de infotainment se poate controla sistemul de climatizare al automobilului (inclusiv ciclul de reîmprospătare a aerului) sau se pot controla culorile și intensitățile luminilor ambientale din interiorul vehiculului, un detaliu care dă o notă de high-tech, în special seara.

Pe partea de tehnologii eco, Ateca vine echipat cu un sistem start-stop, cu mod Eco, dar și cu un rating al stilului Eco de condus afișat pe ecranul sistemului de infotainment, alături de câteva sfaturi pentru conducere economică. Consumul mediu afișat de computerul de bord, după aproximativ 200 km parcurși într-un mod mai sportiv, a fost de 8,9%. Pe partea de autonomous, Ateca este echipat cu pilot automat autoadaptiv - care frânează aproape până la oprire, când automobilul din față se oprește (teoretic, se oprește complet, însă din rațiuni de încredere nu am forțat nota) - cu sistem de avertizare a părăsirii benzii de rulare și cu sistem de frânare automată în caz de impact, având în plus și sistem de detectare a oboselii șoferului, alături de un sistem de comutare automată a fazei lungi și sistem de recunoaștere a semnelor de circulație și asistent de unghi mort. Panoplia este completată de sistem de parcare automată, cu ajutorul senzorilor și cu ajutorul camerelor situate în față, în spate și sub oglinzile automobilului. În momentul parcării, aceste camere compun o imagine de tip 360° a împrejurimilor vehiculului.

 

În versiunea testată, Ateca are un preț brut de 32.800 euro, dar în privința echipării este la nivelul cel mai înalt. Cu toate acestea este poziționată ca preț sub VW Tiguan și se confruntă pe piață cu Nissan Qashaqai, Kia Sportage, Hyundai Tucson sau Renault Kadjar, ca să menționăm doar câteva. Misiunea nu este simplă, dar Ateca are atuurile sale în această dispută - rămâne de văzut cum le va valorifica.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele