SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-15 de Filip
 
 

Baby-Edge

 

Clasa SUV-urilor compacte are din luna decembrie un membru cu vechime care îmbracă straie noi: Ford Kuga, care calcă pe urmele fratelui mai mare Edge, atât din punctul de vedere al aspectului exterior, cât și din punctul de vedere al tehnologiilor on-board și al dinamismului în conducere.


După declarațiile celor de la Ford, noul Kuga vine ca un facelift extins al actualei generații, oferind o serie de îmbunătățiri unui model care era deja un jucător deosebit de competitiv în clasa sa. La nivel exterior, schimbările sunt importante, amintind, printre altele, noua grilă trapezoidală, care amintește de fratele mai mare Edge, farurile cu design schimbat, sau stopurile redesenate care amintesc tot de SUV-ul de clasă mare de la Ford.

Interiorul s-a rezumat mai mult schimbări de ordin funcțional, și mai puțin la cele de ordin estetic (volanul cu deisgn nou fiind piesa de rezistență), însă din toate acestea merită amintit noul sistem de infotainment Ford Sync, ajuns acum la a treia generație, care este mult mai intuitiv și ușor de folosit față de generația anterioară, oferind compatibilitate cu telefoanele Android, prin tehnologia Android Auto, fiind unul dintre puținele automobile de pe piață care are această funcționalitate.

Pe partea de conducere, Kuga vine cu suspensii îmbunătățite, care oferă SUV-ului de 1,6 tone o comportare ireproșabilă pe orice tip de suprafață de rulare, fie zăpadă, fie asfalt, acestea fiind ajutate și de tracțiunea integrală cu distribuție inteligentă a cuplului cu tehnologia Torque Vectoring, ce vine pe variantele superioare de echipare, care corectează foarte bine orice abatere de la traiectorie a noului Kuga.

În timpul testului, care a avut loc în reale condiții de iarnă, pe drumuri cu aderență scăzută, acoperite de zăpadă și gheață, sistemul inteligent de distribuție a cuplului pe toate cele 4 roți, alături de motorul de 2 litri diesel și cutia automată cu dublu ambreiaj PowerShift s-au descurcat onorabil, corectând orice abatere de la traiectorie, vrută sau nevrută, sistemul ESP intervenind prompt, dar, și am apreciat asta în mod special, nu foarte brutal, pentru a nu da impresia șoferului că mașina este artificială din punctul de vedere al stilului de condus.

Cu sistemul ESP decuplat, Kuga nu a avut nicio problemă în a urca rampe abrupte acoperite de zăpadă și gheață, fiind ajutat și de cuplul motor maxim de 400 Nm. În plus, pe ecranul color al computerului de bord este afișat, în timp real, și distribuția cuplului motor pe fiecare roată, pentru a vedea în orice moment care dintre roți sau punți primește cea mai mare parte din cuplul motor.  

O noutate Ford este apariția în gamă a unui nou model entry-level, propulsat de un motor Diesel de 1,5 litri și 120 CP, versiune care va avea un preț de pornire de 20250 euro și care va avea drept target clienții care caută un SUV în special pentru siguranță și pentru garda la sol ridicată, și nu pentru motoare puternice de peste 150 CP și tracțiune integrală. Noul Kuga va avea o misiune relativ ușoară, deoarece vine pe drumul deja bătătorit de predecesorul său, care nu a dezamăgit. Să vedem și cum va reacționa publicul la acest nou Kuga. Un adevărat baby-Edge.

 

 

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele