SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-27 de 4x4
 
 

Când leul își arată colții

 

Peugeot 3008 este o nouă specie de SUV, care armonizează noile tendințe în materie de conectivitate la bordul automobilelor cu aspectele practice ale unui crossover și cu o soluție interesantă pentru tracțiunea pe două roți. Acum și în România!


Lumea se schimbă, iar noi va trebui să ne schimbăm odată cu ea. De la începutul apariției sale, în urmă cu mai bine de 20 de ani, segmentul SUV a fost  un „rebel” al industriei auto, mașinile fiind confortabile precum berlinele și practice precum off-roaderele. Între timp, acest segment s-a rafinat, iar acum suntem în fața unei noi schimbări. Peugeot 3008 este reprezentantul noului val de modele SUV și crossover adaptate tendințelor actuale. Statistic, s-a dovedit că azi doar puțin peste cinci procente dintre clienții de SUV achiziționează tracțiunea integrală. Ceea ce dovedește, pe de o parte, că noile sisteme de securitate aflate la bord, precum și garda la sol sau soluțiile inteligente pentru tracțiune pot compensa până la un punct lipsa unui sistem 4x4, clasic. Dar clientul primește în schimb un confort optimizat, echipamente noi din domeniul conectivității și al siguranței și, bineînțeles, un consum mai mic.

Peugeot 3008 este un model compact cu aspect de SUV, de 4,45 m lungime. Gama de motorizări este compusă dintr-un motor pe benzină de 1.2 litri PureTech de 130 CP, respectiv 1.6 THP de 165 CP, și nu mai puțin de patru motorizări diesel: 1.6 BlueHDI de 100 sau 120 CP și 2.0 BlueHDI de 150 sau 180 CP. Tracțiunea este dsiponibilă doar pe roțile din față, transmisia fiind asigurată în funcție de versiunea de motorizare de o cutie manuală (cu cinci sau șase trepte) sau automată cu convertizor de cuplu (pentru 1.2 THP și 1.6 PureTech 120 CP). Din 2019, este așteptată o versiune hibridă, care va avea tracțiunea pe toate roțile.

Suspensia lui 3008 este mai înainte de toate confortabilă, cu un grad mare de eficiență când vine vorba de trecerea peste denivelările din carosabil și foarte fermă la viteze mari, ceea ce favorizează condusul sportiv și rulajul pe autostradă. Pe parcursul testului, am apreciat rafinamentul suspensiei, dublat de cel al motorizării diesel, în special varianta de 2.0 litri, extrem de silențioasă. De altfel, în test am rulat cu versiunile diesel de 1.6 litri de 120 CP, cu cutia automată, respectiv 2.0 de 150 CP, cu cutie manuală. Dieselul mic s-a dovedit însă ușor mai zgomotos la turații ridicate, dar ambele foarte potente încă din zona inferioară de cuplu. Personal, deși transmisia automată esta una clasică, puțin mai lentă decât una cu dublu-ambreiaj, o prefer în locul cutiei manuale cu șase trepte, pentru plusul de confort pe care îl oferă.

Din punctul de vedere al tehnologiilor „green”, toate motoarele vin cu sistem Start&Stop.

Opțional, tracțiunea față poate fi completată de sistemul „Advanced Grip-Control”. Acesta oferă, pentru o diferență de preț de aproximativ 800 euro, roți cu un profil M+S, special create de Michelin, montate pe roți de 18 țoli și un sistem electronic de modificare a gestiunii de control electronic al tracțiunii care ajută la obținerea unei mai bune tracțiuni în condiții dificile, pe suprafețe alunecoase. Șoferul are chiar posibilitatea de a selecta printr-un comutator rotativ unul dintre cele cinci moduri de funcționare distincte: Normal, Zăpadă, Noroi, Nisip și ESP OFF. La acest pachet se adaugă și un sistem de asistare la coborârea în pantă, foarte eficient și foarte interesant, pentru că transmite șoferului instrucțiunile în limba română. Acestea sunt afișate pe display-ul tabloului de bord. Pentru escapade în „off-road”, 3008 se bazează și pe o gardă la sol destul de generoasă, 22 de centimetri, mai mult decât în cazul principalilor concurenți, Nissan Qashqai sau VW Tiguan, cu 18 cm, respectiv Renault Kadjar, cu 19 cm.

Astfel, fără a fi un off-roader, Peugeot 3008 se descurcă pe toate suprafețele de drum și în cele mai variate condiții meteo, iar obstacolele obişnuite, precum trecerea unui mic vad sau a unei zone de noroi, nisip sau zăpadă poate fi ușor efectuată.

Din punctul de vedere al siguranței și sistemelor „autonomous driving”, 3008 vine cu o serie impresionantă de echipamente, precum sistem de asistare la parcare (Park Assist) și sistem de asistare la frânare (Brake Assist) și completate de Cruise-Control Adaptiv cu limitator de viteză cu funcția Stop.

Adevăratele sale avantaje se observă însă la bord. Peugeot 3008 are, în opinia mea, cel mai frumos și elegant cockpit din întreaga panoplie a SUV-urilor compacte. O nouă filosofie a stat în spatele creării noului design interior, scopul fiind acela de a oferi șoferului și pasagerilor o experiență de condus amplificată. Din punct de vedere estetic, niciun detaliu stilistic nu a fost lăsat la întâmplare, iar materialele au fost foarte atent alese. Atenția îți este imediat atrasă de planșa de bord avangardistă, parte intergantă a sistemului Peugeot i-Cockpit, din care mai fac parte volanul cu diametru mic și ecranul central, toate organizate într-o ambianță high-tech. Volanul, cu o formă foarte specială, amplifică vizibilitatea asupra bordului cu display de 12,3 inchi, care poate fi complet personalizat astfel încât să afișeze informațiile dorite direct în câmpul vizual. I-Cockpit-ul este completat de ecranul tactil capacitiv de 8 inchi instalat în centrul planșei de bord, asemănător unei tablete. În plus, sistemul i-Cockpit dispune de șase comutatoare basculante elegante, asemănătoare unor clapete de pian, care îți oferă acces direct și permanent la funcțiile principale de control: radio, climatizare, navigație, parametri autovehicul, telefon și aplicaţii mobile. Experiența este și mai puternică dacă lași sistemul i-Cockpit Amplify, opțional, să aibă grijă de confortul tău! Atunci când dorești, poți schimba imediat ambianța din interior, cu ajutorul recipientului de parfum și a modurilor „Boost” sau „Relax” din dotare, pentru a seta atmosfera corespunzătoare stării de spirit printr-o selecție de parfumuri delicate purtând emblema unor mărci cu reputaţie internațională, precum Scentys sau Antoine Lie, a posibilității de reglaj și modificare a intensității iluminării ambientale și a culorilor ecranului. Confortul este completat de scaunele dotate cu funcție de masaj multipunct și de lumina naturală care pătrunde prin plafonul panoramic vitrat. Sistemul i-Cockpit Amplify iți oferă o experiență senzorială intensă, în special atunci când este utilizat împreună cu pachetul Driver Sport. Acesta vine cu câteva modificări pentru răspunsul servodirecției, care primește un plus de precizie și manevrabilitate, un timp mai scurt de răspuns la apăsarea pedalei de accelerație și al răspunsului motorului și al cutiei de viteze. De asemenea, pentru o experiență sportivă acustică mai puternică, sunetul motorului este amplificat digital în interior, iar culoarea ecranelor se schimbă.

De altfel, din punct de vedere acustic, Peugeot 3008 propune o adevărată revoluție în acest segment, oferind opțional sistemul premium de sunet Focal cu 10 incinte acustice.

Din punctul de vedere al conectivității, sistemul multimedia este compatibil cu sistemul Car Play de la Apple, iar din 2017 și cu sistemul Android Auto de la Google. Cu tehnologia Mirror Screen poți să te bucuri de toate aplicațiile tale smartphone compatibile cu Apple CarPlayTM, MirrorLink® sau Android Auto*, prin intermediul ecranului tactil de la bordul autovehiculului. De asemenea, noul SUV 3008 este echipat cu un sistem wireless de încărcare a smartphone-urilor (încărcare prin inducție pentru aparatele compatibile cu standardul Qi).

 

În România, Peugeot 3008 are un preț de pornire de la 20.389 euro, cu TVA pentru versiunea 1.2 Pure Tech de 130 CP și poate ajunge până la 33.691 euro, cu TVA pentru versiunea GT 2.0 HDI de 180 CP.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele