SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-14 de Filip
 
 

Interiorul contează

 

Am fost invitați de Dacia să testăm, în premieră mondială, pe superba coastă dalmată a Croației, noua adiție la gama Duster: Duster echipat cu cutie automată cu dublu ambreiaj EDC. Deși la final de carieră, SUV-ul românesc mai are multe de spus…


De la exterior, Duster EDC pare un Duster obișnuit cu cutie manuală. Singurul detaliu care îi trădează aura de noutate este semnătura exterioară Black Touch, prezentată recent la Salonul Auto de la Paris, și care aduce drept schimbări un nou model de jante, de 16 inch, o grilă vopsită în negru mat, și alte detalii exterioare subtile, precum carcasele oglinzilor vopsite în negru lucios, detalii care dau un aer de prospețime SUV-ului românesc aflat la final de carieră.

Interiorul e preluat de pe versiunea Black Touch, cu planșa de bord finisată în Piano Black, finisare care, deși arată bine, atrage ca un magnet amprentele. Singura diferență față de restul gamei se regăsește la nivelul levierului schimbătorului de viteze, ce aduce un aer de modernitate interiorului, cu literele P,R,N și D gravate pe măciulia de culoare argintie, care simbolizează modurile de funcționare ale cutiei de viteze.

Aceasta nu mai este o cutie manuală transformată într-una automatizată, precum recenta Easy-R, ci este o cutie automată în adevăratul sens al cuvântului, fiind o cutie cu dublu ambreiaj (în denumirea francezilor EDC- Efficient Dual Clutch), care vine cu atuul că schimbă treptele mult mai rapid și mai fluid, datorită existenței a două ambreiaje, unul pentru treptele pare și unul pentru treptele impare, treptele fiind preselectate pentru o schimbare cât mai lină și rapidă. Fiind vorba de o cutie automată în adevăratul sens al cuvântului, de data aceasta este prezent și modul Park, o adiție față de Easy-R căreia îi lipsea acest mod, datorită faptului că aceasta era o cutie manuală cu acționare automată.

În cadrul testului de pe drumurile sinuoase din Croația, am apreciat armonizarea cutiei de viteze EDC cu motorul DCi de 110 CP, aceasta fiind un mare pas în față de vechea cutie manuală în 6 trepte de pe Duster DCi, care, având treapta 1 foarte scurtă, cu rol de reductor, îl inducea în eroare pe cel de la volan, care avea momente de ezitare în alegerea treptei optime de viteză, etajarea cutiei fiind perfectibilă. EDC-ul se comportă bine, schimbă vitezele impercetibil, la o turație de aproximativ 2000-2200 rpm, în funcție de cât de mult este apăsată pedala de accelerație, nu este o cutie gălăgioasă, aducând puncte în plus confortului și ușurinței în conducere, având și modul kick-down pentru șoferii mai grăbiți.

Am remarcat faptul că, în cazul unui stil de condus mai sportiv, la trecerea cutiei pe modul secvențial, schimbările treptelor se produc cu o ușoară întârziere, aspecte care într-o depășire sau la deplasarea pe rampe abrupe pot deranja. Însă acestea se pot ușor contracara o dată ce înveți cutia și timpii de răspuns ai acesteia, pentru a anticipa momentul în care este nevoie de retrogadarea a una sau mai multe trepte. Ne-am fi dorit ca noul volan cu claxon încorporat ce și-a făcut apariția pe Logan și Sandero facelift să fie prezent și pe Duster, dar probabil va trebui să mai așteptăm până la schimbarea de generație de anul viitor.

Având în vedere că EDC-ul vine la pachet doar cu tracțiunea față, (peste 85 % dintre modelele vândute pe piața din Vest fiind 4 x 2), este lesne de înțeles că acest model va fi destinat în special deplasărilor în zonele urbane și mai puțin ieșirilor în afara asfaltului, majoritatea clienților de SUV-uri compacte căutând un automobil confortabil care să aibă o gardă la sol care să le permită să urce o bordură mai înaltă sau să ajungă la casa din afara orașului.

 

Introducerea cutiei EDC pe Duster vine ca o decizie firească, având în vedere succesul de care s-a bucurat cutia Easy-R, introdusă pe gama Logan și Sandero în această vară. În ceea ce privește prețul noii cutii, oficialii Dacia ne-au spus doar: “cutia va avea un preț mai competitiv decât principalii concurenți din piață”, afirmând că prețurile vor fi communicate în luna februarie 2017. O previziune: cutia automată EDC va costa ca opțiune undeva în jurul valorii de 1000-1100 euro. Așteptăm lansarea oficială în România pentru a vedea unde se va situa.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele