SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-22 de 4x4
 
 

Plină de energie

 

Ajuns la cea de-a patra generaţie, noul SUV compact Kia Sportage vine cu un pachet tehnologic inovativ şi sofisticat pe o piaţă din ce în ce mai competitivă. Motoarele și transmisiile noi completează pachetul „GT Line” oferit pentru prima dată.


Noul Kia Sportage are un design îndrăzneţ, ce îi subliniază sportivitatea şi care emană energie. Cele mai ample modificări se remarcă la interiorul complet nou, care reprezintă una dintre cele mai semnificative îmbunătăţiri faţă de generaţia precedentă. Atenţia echipei de design s-a concentrat pe crearea unui spaţiu interior dominat de un panou de bord mai larg, orientat spre şofer, dar cu un design simplu şi modern. Interiorul reprezintă o îmbinare între elemente metalice cu materiale moi la atingere, fiind finisat cu un nivel înalt de precizie. Rezultatul se traduce într-un interior în care predomină rafinamentul și atenţia sporită asupra izolării fonice, măsuri menite să reducă semnificativ pătrunderea zgomotului din exterior.

 

Cea mai importantă schimbare o constituie creşterea cu 30 mm a ampatamentului, până la 2670 mm, ceea ce ajută la crearea unui spaţiu interior mai mare. Întregul autoturism este cu 40 mm mai lung (4480 mm), dar are aceeaşi înălţime (1635 mm) şi aceeaşi lăţime (1855 mm) ca şi modelul precedent. Spaţiul pentru pasageri este mărit, cu o creştere a spaţiului pentru cap până la 997 mm (+5 mm) şi 993 mm (+16 mm) pentru pasagerii din faţă şi spate, cu un spaţiu maxim pentru picioare extins până la 1129 mm (+ 19 mm) şi 970 mm (+ 7 mm).

 

Siguranţa a reprezentat o altă prioritate pentru Kia, iar clienţii noului Sportage au acum posibilitatea de a alege (în funcţie de piaţă) dintre cele mai noi tehnologii active de evitare a pericolelor. Sistemele disponibile includ: frânarea autonomă de urgenţă (AEB - Autonomous Emergency Braking), care foloseşte un sistem radar de detectare a posibilei coliziuni cu alt vehicul sau cu pietoni şi ajută la oprirea autoturismului în siguranţă, sistemul de detectare a părăsirii benzii de rulare (LDWS - Lane Departure Warning System), sistemul de menţinere a benzii de rulare (LKAS - Lane Keeping Assist System), sistemul de asistenţă a fazei lungi (HBA - High Beam Assist), funcţia de informare a limitei de viteză (SLIF - Speed Limit Information Function), care, pe baza unor camere video ce detectează semnele rutiere, afişează limita de viteză şi restricţiile de depăşire pe bord, sistemul de detectare a punctului mort (BSD - Blind Spot Detection), împreună cu sistemul de asistare a schimbării benzii (LCA - Lane Change Assist), care monitorizează vehiculele aflate cu până la 70 metri în spate şi oferă şoferului un avertisment vizual în oglinda laterală când acestea intră sub incidenţa acestui sistem, sistemul de alertă la mersul cu spatele (RCTA - Rear Cross Traffic Alert), care permite ieșirea cu spatele în perfectă siguranță din locurile de parcare, prin avertizarea asupra traficului din spatele vehiculului.

 

Noul Sportage oferă clienţilor o gamă variată de motoare pe benzină şi diesel. A patra generaţie prezintă multe din motoarele regăsite şi pe actualul model, însă beneficiază de o gamă largă de modificări pentru îmbunătăţirea eficienţei consumului şi a puterii livrate. Un motor nou de 1.6 litri T-GDI este disponibil pentru prima data pe Kia Sportage, exclusiv pentru clienţii care comandă pachetul GT Line, oferind o combinaţie între performanţă reală şi economie de combustibil pentru cei care doresc o experienţă de condus mai sportivă. În plus, noul Sportage beneficiază acum de noua transmisie cu şapte trepte cu dublu ambreiaj (DCT), recent lansată pe modelul îmbunătăţit Kia cee’d. Aceasta este disponibilă exclusiv pe modelele echipate cu noul motor de 1.6 litri T-GDI de 177 CP. Clienţii care vor opta pentru noua transmisie DCT vor beneficia de o schimbare a treptelor de viteză mai rapidă decât în cazul unei transmisii automate tradiţionale, dar şi de un cost de mentenanţă mai scăzut.

Kia Sportage debutează cu un număr de noi tehnologii avansate menite să îmbunătăţească experienţa de condus a clienţilor care fac din noul Sportage unul dintre cele mai moderne şi inovative autoturism din clasa sa. Clienţii pot alege între sistemul de navigaţie cu touchscreen de 7 sau 8 inchi, fiecare suportând adăugarea sistemului radio digital DAB. Un plus îl constituie sistemul de navigaţie cu servicii conectate oferit de Kia, ce aduce o gamă largă de informaţii şoferului. Dezvoltat de compania TomTom®, noile caracteristici de conectivitate includ actualizările de trafic, localizarea camerelor de detectare a vitezei, sistemul de căutare zonală şi sistemul de previziune a condiţiilor atmosferice. Noul Kia Sportage se numără printre primele modele din segmentul SUV-urilor compacte din Europa care adoptă această tehnologie avansată.

 

Pentru prima dată, clienţii lui Sportage pot beneficia de specificaţiile pachetului „GT Line”. Desenat şi dezvoltat pentru cei care caută o experienţă de condus mai sportivă, pachetul „GT Line” adaugă un plus vizual şi dinamic pentru clienţii interesați de aceste aspecte.

 

 

Kia Sportage este produs la fabrica Kia din Žilina, Slovacia şi rămâne cel mai bine vândut model al brandului în Europa, cu mai mult de 97.000 de unităţi vândute în 2014, ceea ce reprezintă 27,5% din totalul unităţilor vândute de Kia.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele