SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-05-11 de Dan Vardie
 
 

Primus inter pares

 

Noul Levante este primul SUV din istoria de 102 ani a mărcii care are ca simbol Tridentul. Este o apariție nu doar remarcabilă istoric, dar și necesară în acest moment. Planurile de expansiune impuse de Super Sergio au nevoie de Levante...


A conduce Levante în România este un adevărat privilegiu. Pentru simplul motiv că sunt atât de puține, iar cererea este deja foarte mare. AutoItalia, importatorul oficial, ne-a făcut onoarea de a fi primii care să luăm „pulsul” unui Levante V6 diesel și să vedem cum se comportă pe drumurile capitalei noastre. Nu am ținut prea mult mașina, pentru că AUTO pro revine în numărul viitor cu un story în exclusivitate mondială despre noua companie Maserati, cum se transformă casa din Modena de la câteva mii de mașini pe an la nu mai puțin de 75.000, așa cum o cere Sergio Marchionne. AUTO pro a stat de vorbă cu cel care trebuie să facă un adevărat „shift” în mentalitatea celor de la Maserati, omul care a primit de la Super Sergio misiunea de a plasa constructorul pe o altă orbită. Veți avea ocazia să citiți un cover story unic în întreaga presă auto mondială...

Până atunci am dorit să înțelegem dacă Levante este doar un jucător de pluton sau un model de referință între SUV-urile de lux. Sau, de ce nu, acel model „disruptive” care să deranjeze supremația unui Porsche Cayenne? Mai ales că venirea lui Levante este destul de apropiată temporal de lansarea lui Jaguar F-Pace, un alt concurent cu argumente serioase - așa cum am scris în AUTO pro după drive testul din primăvară. În fine, este Levante modelul care va duce Maserati la dublarea volumelor actuale?

Ideea unui SUV în gama Maserati datează din 2011, când conceptul Kubang a făcut furori pe ambele maluri ale Atlanticului - premiera mondială la care am fost prezenți fiind, firesc, la Salonul de la Detroit. Însă a fost nevoie de cinci ani ca să devină (o altă) realitate. Pentru că da, Levante este SUV ca și Kubang, dar nu are nicio altă legătură. Levante este un automobil de peste 5 m lungime și aproape 2 m lățime, în ciuda aparențelor care ni-l arată ceva mai mic. Este arta designerului să-l facă să arate mai mic și nu este primul. Din această perspectivă, o comparație cu Porsche Macan - cu care încearcă unii să-l compare - nu este prea naturală, comparația cu Cayenne fiind mult mai potrivită. Look-ul lui Levante este deopotrivă fresh și clasic, cu ADN-ul imprimat mărcii de la Quattroporte încoace. Are un look luxury modern ce-l impune în galeria SUV-urile de lux. Masca față dominată de trident - semnul caracteristic al mărcii - este păstrată intactă, oferind imaginea dominantă pe care Maserati o dorește.

Versiunea condusă - una din cele două posibile - V6 turbo diesel, oferă 275 CP și un cuplu remarcabil de 600 Nm, capabil să ofere performanțe dinamice remarcabile mașinii de 2,2 tone! Are un pedigri ecologic remarcabil, cu o emisie de CO2 de 198 g/km. Asta înseamnă și un consum mediu redus - constructorul afirmă că suntem la 7,2 l/100 km. Noi nu am reușit să coborâm sub 11 l/100 km, dar nici nu ne-am propus. Este o mașină atât de dinamică, exact ca un cal nărăvaș care abia așteaptă să fie lăsat liber - a se citi modul sport. Evacuarea a fost tunată să emită acel sunet gutural specific lui Maserati, care te face dependent, astfel încât nu te mai poți abține. Așa că cine se mai gândește la consum? În plus, suspectăm, cine cumpără un asemenea bolid nu prea credem că are vreo preocupare legată de consumul de combustibil...

Levante vine cu o cutie automată ZF în 8 trepte, cu padele la volan și un sistem awd inteligent ce folosește prioritar tracțiunea spate, dar poate transfera în milisecunde 50% din tracțiune pe față pentru a face față unor încercări de off-road mai suave, dar - mai ales - unei tracțiuni inteligente pe șoselele cu diverse aderențe, în funcție de vreme. Masele sunt distribuite aproape de ideal - 51/49 față/spate - și acest lucru se poate vedea ușor în dinamica automobilului, care nu are niciun fel de „abateri” de la trasa ideală.

Calitatea materialelor folosite la bord este absolut remarcabilă, iar execuția este impecabilă. Design-ul interior este de clasă, luxury pur, culori foarte bine alese și îmbinate. Orice comparație cu Porsche Cayenne și chiar cu Bentley Bentayga nu ridică nicio problemă pentru Levante. Este la nivelul acestor benchmark-uri în condițiile în care vine la un preț sensibil mai mic. Pe piața noastră, versiunea standard diesel pleacă de la 62.244 euro (fără TVA). Mașina condusă de noi avea opționale în valoare de 20.454 euro, ceea ce ne conduce la un automobil puțin sub suta de mii de euro, cu tot cu TVA. Între opționalele de pe modelul testat am remarcat jantele speciale de 21”, plafonul din piele Alcantara, ornamentele din lemn High Glossy Ebony, sistemul audio Bowers&Wilkins de 1280 W, pachetele business plus, luxury și asistență la condus și tapițeria din piele naturală excepțională.

O comparație rapidă cu concurența ne arată că este mai scump decât Jaguar F-Pace, dar este sub majoritatea teutonilor, începând cu Cayenne. Este mai bine poziționat chiar și decât Volvo XC90. În aceste condiții - adică de la preț la calitate, dinamică și imagine, ce ar putea împiedica succesul lui Levante? Nimic, în afară de limitele mărcii. Limite care țin de capacitatea de producție și livrare, de abilitatea dealerilor de a comunica cu clientela mărcii, dar și de mentalitatea oamenilor care percep Maserati ca pe un brand foarte scump și nu prea fiabil. Percepție dovedită falsă dacă ne uităm la modelele lansate în ultimii ani! Misiunea noii conduceri a lui Maserati este să lupte exact cu aceste limite și mentalități învechite, deopotrivă în interiorul firmei și al distribuitorilor, dar și - mai ales - al clienților.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele