SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-28 de Adrian Dr?gan
 
 

Un lord american

 

Jeep a pariat mult pe succesul modelului Grand Cherokee, un tot-teren elegant de 4,83 m lungime. Un facelift recent i-a adus și noi modificări la nivelul design-ului și al echipării. În test, modelul echipat Overland cu motorul de 3.0 CRD V6 de 250 CP și cutie automată cu opt trepte. 


Grand Cherokee este o cunoștință mai veche de a noastră, dar este pentru prima dată când testăm noua versiune de echipare Overland. Aceasta a fost concepută pentru a avea mai bune capacități în afara drumurilor asfaltate față de ultraeleganta echipare Summit. La interior apare acum noul sistem multimedia Uconnect, iar la exterior se remarcă farurile bi-Xenon și lumini de zi cu LED și jantele pe 20 de inchi. Tapițeria este din piele, iar interiorul este garnisit cu noi detalii ambientale și iluminare decorativă. De aspectele sonore s-au ocupat cei de la Harman Kardon, care au montat în habitaclu exact 19 difuzoare, un amplificator și trei subwoofere. Versiunea testată este echipată cu motorul diesel de 250 CP, cutie automată cu opt trepte și sistem de tracțiune integrală permanentă Quadra-Drive II cu diferențial controlat electronic pe axa spate. Acesta vine printre altele și cu posibilitatea modificării gărzii la sol, precum și cu cinci moduri de lucru: Nisip, Zăpadă, Noroi, Drum stâncos și cu reductor.  În plus beneficiază de o întreagă suită de sisteme de asitare a conducerii active, inlcusiv pentru remorcă, precum și cu asitent la coborâre și la plecarea în rampă. Deși la prima vedere nu pare, Grand Cherokee este extrem de capabil în teren grație acestor sisteme. Caracteristicile sale de off-roader sunt completate de unghiul de atac de 29 de grade, unghiul ventral de 27,1 grade și de cel de degajare de 22,8 grade. Garda la sol variază, grație suspesnisie pneumatice între 218 și 291 mm.

În plus, la capitolul funcționalitate, cutia de viteze automată a fost regândită la nivelul timoneriei, grila de selecție a treptelor fiind mult mai fermă.

În privința funcționalității, nu sunt multe de reproșat, poate un mic ruliu, dar firesc pentru un astfel de gabarit. Grand-ul se mișcă rapid și cu eleganță în trafic și chiar pe drumuri mai puțin prietenoase cu suspensiile. Încă îi mai curge în vene influența Mercedes, iar acesta este din punctul meu de vedere un lucru bun.

Portbagajul are o capacitate de 457 litri, iar din bogata sa echipare de siguranță am apreciat sistemul de avertizare la accident frontal, sistemul de detectare al obiectelor aflate în unghiul mort și sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare.

Sistemul multimedia dispune de un ecran tactil de 8,4 țoli, care utilizează sistemul Uconnect și sistem de navigație. Prin intermediul acestui ecran sunt gestionate majoritatea sistemelor de reglaj pentru confort din habitaclu.

Grand Cherokee este încă un concurent redutabil în segmentul SUV-urilor de lux superioare, fiind bine pregătit pentru teren, dar foarte confortabil și ușor de manevrat în orice condiții. Grand Cherokee Overland are un preț de pornire de 70600 euro, cu majoritatea dotărilor incluse, dar în prezent beneficiază de un discount de 10.000 euro, ceea ce reduce prețul la 63200 euro cu TVA.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele