SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-05-02 de Adrian Dragan
 
 

Un mare plus pentru confort

 

Renault este producătorul cu cea mai nouă gamă de vehicule din Europa. Recent, crossoverul Kadjar a primit cutia automată EDC și pentru versiunea pe benzină de 1,2 litri și 130 CP, tracțiune 4x2 și sistem X-Mod.


Cutia automată EDC cu dublu-ambreiaj a fost recent introdusă în gama Kadjar pentru versiunea de motorizare 1.2 TCe 130 CP. Deocamdată această combinație este oferită doar pentru tracțiunea pe roțile față, dar pentru a compensa Renault a echipat mașina cu sistemul electronic de control al tracțiunii și transmisiei X-Mod. Pentru că a nins destul de mult în București am profitat de ocazie și am ieșit cu noul model la zăpadă.  Înainte de a intra în alte detalii trebuie spus că această cutie apare în configuratorul Renault de la nivelul de echipare Zen pentru un preț suplimentar de 1500 euro, respectiv de la 19150 la 20.600 Euro cu TVA. Pachetul mai include însă roți pe 17 cu design special, anvelope „Mud and Snow”, sistem audio Bose, sistem de asistare la parcare și alte detalii de design.

Cutia EDC cu șase rapoarte nu este o automată clasică, ci una pilotată, cu dublu-ambreiaj, diponibilă și pe alte modele Renault. Prin urmare, nu a fost proiectată să fie cuplată la sistemul de tractiune integrală. Din punctul de vedere al funcționalității cutiei EDC nu am nimic de repreoșat. Răspunsul la accelerare și decelerare prin adoptarea treptei de viteză ideale se realizează instantaneu și foarte lin. Cred că din acest punct de vedere este una dintre cele mai bune cutii automate de pe piață.

Avantajele se remarcă la confortul oferit în oraș și la diminuarea consumului, Kadjar-ul 130 TCe EDC 4×2 are sub capota motorasul turbo, de 1.2 litri, care dezvoltă  130 CP si un cuplu de 205 Nm. Consumul mediu anunțat de producător este identic cu cel al manualei (5.6 l/100 km), iar emisiile de CO2 se ridică la 123 g/km. Diferența în trafic real în condiții de iarnă nu a fost mai mare de 1,5 litri/100km.

Pe drumuri acoperite cu zăpadă – se simte lipsa tracțiunii integrale. Kadjar este puțin subvirator- datorită masei mari de pe puntea față, iar „aventura în nămeți” este ajutată doar de garda la sol destul de bună de 200 mm. Dacă rămâi înzăpezit sistemul X-Mod (Extended Grip) oferă un avantaj doar în anumite situații, personal cred că este mai util pe drumuri neasfaltate, poate cu noroi sau nisip.

 

Concluzia este că noua tranmsisie EDC oferă un mare plus, iar X-Mod poate da o mână de ajutor – dar nu poate suplini lipsa tracțiunii integrale în totalitate.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele