SUV
Print Trimite mai departe Publicat pe 2017-04-25 de 4x4
 
 

We are electric

 

În 2013, BMW anunța că va oferi un hibrid plug-in pe fiecare din modelele sale. Dacă excludem exoticul i8, X5 40e este primul astfel de hibrid produs în serie și poate fi considerat primul pas făcut de BMW către electrificarea gamei.


SUV-urile medii premium de astăzi aspiră la sportivitate, dar și la eficiență, în timp ce maximizarea confortului și un interior inteligent sunt imperative. În acest sens, X5 este exact cum te-ai aștepta de la un BMW modern. Materiale de calitate din abundență, un interior elegant, ce reflectă o energie tinerească, accentuată de curbele prezente peste tot. Panoul de bord și display-ul central sunt bine poziționate, iar interfața grafică a sistemului iDrive amplifică senzația de high-tech, fiind foarte ușor de operat.

Plug-in hibridul X5 are un profil atletic, aerodinamic, cu laterale sculptate pentru a lăsa aerul să circule mai bine, însă diferențele față de frații diesel sau benzină se opresc aici dacă facem abstracție de priza de pe partea șoferului. Sub capotă găsim un propulsor de doar 2 litri, supraalimentat, dar și un motor electric de 113 CP, acestea fiind cuplate la o transmisie automată cu 8 trepte, cunoscută din tot restul gamei BMW. Ansamblul propulsor oferă, combinat, 313 CP și un cuplu de 600 Nm, cifre ce nu reprezintă chiar vârfuri de lance, situându-se mai mult în zona medie a performanțelor. În mod electric, viteza maximă este limitată la 130 km/h, dar aceasta urcă până la 210 km/h în condițiile în care este cuplat și propulsorul pe benzină.

Dacă comportamentul șasiului, direcției și cel dinamic pot fi setate prin modurile deja cunoscute, Sport, Comfort și EcoPro, în același fel poate fi configurat şi sistemul de propulsie electric, acesta având de asemenea trei moduri de funcționare. Modul „Save” implică doar angrenarea motorului termic, energia risipită fiind înmagazinată pentru o conducere în mod electric ulterioară (acest mod este util în special la deplasarea pe autostradă, unde modul electric nu va interveni în propulsie decât în foarte puține cazuri), modul „eDrive Auto”, care oferă maximul de eficiență, angrenând alternativ motorul termic și electric, și ocupându-se și de înmagazinarea energiei atunci când găsește resurse, și modul „Max eDrive”, unde este folosit exclusiv motorul electric. Noi am reușit parcurgerea a aproape 30 km în mod exclusiv electric în trafic urban (da, recunoaștem, pe undeva și traficul ne-a ajutat să regenerăm energie...), ceea ce este oricum de lăudat, dat fiind faptul că bateriile lui X5 40e nu sunt de capacitate foarte mare. Acestea se pot încărca și de la priză, o încărcare completă durând maxim 4 ore.

Pentru o mașină de peste 2,3 tone dotată cu un propulsor pe benzină de 2 litri, BMW X5 este o variantă foarte economică. Atât de economică, încât poate rivaliza cu fratele 40d, dotat cu propulsor pe motorină de 313 CP, față de care are un preț de pornire mai mare cu 2500 euro. În realitate, BMW pare să fi încercat stabilizarea consumului undeva în jurul a 10 litri/100 km indiferent de mediul de rulare, pentru că am înregistrat același consum atât în oraș, cât și pe autostradă sau drumuri naționale.

 

Pe lângă toate dotările la capitolul confort, BMW X5 stă foarte bine și la capitolul siguranță, toate sistemele fiind un pas intermediar către conducerea autonomă. Avertizarea la părăsirea benzii de circulație, precum și micile corecții ale direcției, cruise-control-ul adaptiv sau Traffic Jam Assist, pe lângă evidentul rol în materie de siguranță, ne dau indicii despre cum va funcționa conducerea autonomă peste nu foarte mult timp.

 
 
Alte stiri din categoria SUV
 
 
Alte noutati
 
 
 
 
 
 
 
 
Outdoor Lifestyle vezi toate articolele

Gustul libertăţii

Grătarele Freedom Grill sunt special proiectate pentru a fi ataşate în partea din spate a autovehiculului prin intermediul unui sistem sigur format dintr-un braţ batant prevăzut cu încuietori pentru blocarea rotaţiei în momentul rulării.


Citeste mai mult
 
 
Promotia saptamanii vezi toate promotiile

Suzuki Grand Vitara

Prin Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi în limita stocului disponibil, Suzuki Grand Vitara 2.4i JLX-ES 169 CP beneficiază de preţuri începând de la 21.219 EUR cu TVA inclus şi 5 ani garanţie fără limită de kilometri.


Citeste mai mult
 

Apple, model pentru lumea auto

Ce legătură are Apple cu industria auto? E simplu. Preşedinţii marilor companii, oficialii acestora dar mai ales...


Citeste mai mult
 
Galerie Video vezi toate filmele
  • Renault Alaskan
 

Kia Sportage

Design-ul revoluţionar, creşterea confortului şi siguranţei pasagerilor, la care se adaugă noile motorizări mai performante şi mai economice sunt o doar o parte din argumentele celei de-a treia generaţii Sportage.


Citeste mai mult
 
Vizitati
 


Galerie de poze vezi toate galeriile
 

  

 

 

Compara modele